Dołącz do bukmachera Mostbet w Polsce i ciesz się wygrywaniem w zakładach sportowych i grach hazardowych. Tak wysokich kursów nie znajdziesz nigdzie indziej, a także różnych bonusów i promocji, darmowych zakładów, darmowych spinów i szybkich wypłat. Nie zapomnij pobrać naszej aplikacji mobilnej z tego linku, aby obstawiać nawet w podróży!
Начало > Новини > Съвместна програма с националния институт по аюрведа в Джайпур – Индия

Съвместна програма с националния институт по аюрведа в Джайпур – Индия

Аюрведичен център – София започна през 2008 г. съвместна програма с Националния Институт по Аюрведа в Джайпур, Индия. Това е една инициатива на Отдела по Аюрведа, Йога, Унани, Сиддха и Хомеопатия (AYUSH) към Министерството на здравеопазването на Индия. Сред приоритетите на тази институция е разпространението на Аюрведичното знание по целия свят. Д-р Заркова е член на Организационния комитет на Международната група за популяризиране на Аюрведа по света, създадена от AYUSH.

С посредничеството на Посолството на Индия в София беше установено сътрудничство с Националния Институт по Аюрведа в Джайпур – NIA, една от университетските институцции под финансов и административен контрол на AYUSH. В него се обучават бъдещи Аюрведични лекари. Програмата за Бакалавър по Аюрведична медицина и хирургия (BAMS) е с продължителност 4 години и половина. Следват две години следдипломно обучение за получаване на степен доктор по Аюрведична медицина (MD). Институтът предлага база за изследвания в областта на Аюрведа и продължаване на квалификацията още две години за придобиване на степен Ph.D.

Основна задача на този институт е да развива високи стандарти в обучението, усвояването на практическите умения в Аюрведа и изследователската дейност. Лечебните резултати се проследяват с модерни лабораторни и инструментални средства за да отговори тази древна система на съвременните изисквания за медицина основана на обективни доказателства.

В NIA се обучават 327 бакалаври, 158 доктори и 27 Ph.D.

Лечебната база разполага със 180 легла и Отделение извънболнична помощ.

Отделението за Аюрведично пречистване е разпалажено живописно в бившата резиденция на раджа от преди 300 години. Лечебните помещения са около 30 на брой сред зеленина, цветя и канали някога изпълнени с вода. Ежедневно в тях се извършват приблизително 150 лечебни процедури.

Професор Доктор Радей Шиям оглавява това Отделение със 70 легла. NIA е база за специализации спонсорирани от Световната здравна организация за участници от цял свят. Д-р Радей Шиям гостува в София през април 2009 и тази година отново през юли, за да преподава в курса по Аюрведа провеждан от Аюрведичен център – София. Д-р Шиям беше изпратен официално от Индийското правителство, за да запознае обществеността в България с това древно знание.

Translate »